Presentatie

Vlamingen en Grieken hebben zeker één ding gemeen: ze houden van een gezellige babbel, met daarbij een lekkere hap en een goed glas. En zeg nu zelf, wie kan daar niet van genieten?

De Grieken maken van hun maaltijd een sociale aangelegenheid en het is er de gewoonte om met familie of vrienden de plaatselijke "ouzerie" binnen te stappen en een lekkere ouzo of een glas koele wijn te bestellen, waar automatisch wat meze bijhoort.

Meze kun je het best omschrijven als allerlei hapjes, en het assortiment is oneindig. Deze manier van tafelen is heel gezellig omdat het veelzijdig is, sympathiek en origineel. U kent toch zeker de typisch Griekse tavernetafeltjes, overvol met kleine bordjes vol lekkers?

Hier in Eethuisje Socrates willen we deze sfeer een beetje nabootsen door op een losse manier een uitgebreide waaier van Griekse hapjes aan te bieden, natuurlijk vergezeld van allerlei zuiderse drankjes. Ook mensen met een "westerse" voorkeur kunnen we zeker bekoren met meer bekende schotels. We proberen dan ook het midden te houden tussen Grieks eethuisje en bistro.

Wat de Grieken hebben en wij niet, is natuurlijk het goddelijke terrasjesweer, waarbij het heerlijk is om buiten te tafelen. Maar daar hebben we aan gedacht door een interieur te kiezen dat zeer nauw aanleunt bij het typische "kleine straatjes"-decor van elk Grieks dorpje.

Sluit dus eventjes uw ogen en met een klein beetje fantasie en de typische GRIEKSE muziek waant u zich zo op een Grieks eiland!